El Bassegoda

Avui 22 d'abril, dia mundial de l'aigua, hem anat al Bassegoda, l'alta Garrotxa.
Camí extraordinari, vistes extassiants, luxuriós espectacle, des del cim del Bassegoda. Es pot veure el mar d'una banda i el mític Canigó nevat de l'altre. També es pot comprovar com els pirates sarraïns podien entrar fàcilment en les planúries de la terra endins desembarcant a la badia de Roses.
Un grup de 10 ciclistes dels trescampanars han gaudit avui d'aquest espectacle imponent !
Recorregut, 50 Km, des d'Albanyà. Dificultat, força alta.


Vayreda Vila, Marian
La punyalada

Dalt del Puig de Bassegoda, com posat exprés per a confort de l'excursionista afadigat, hi ha un canapè de blaníssima herba i sòlid respatller de pedra, on algun temps jo m'hi asseia sovint, contemplant sempre amb el mateix interès el grandiós panorama que s'estenia a mos peus.Geografia:
El cim està situat entre l'Alta Garrotxa i l'Alt Empordà, a tocar del Vallespir, té una altitud de 1.373 metres , la seva ubicació li permet gaudir d'una vista sobre tot l'Empordà i la seva costa Mediterrània. Aquesta muntanya és de plegament alpí, de pedra calcària, està molt enlairat i envoltat de cingleres en un paratge solitari, degut al terreny molt poc favorable al conreu. Les seves aigües de la cara nord formen el naixement del riu Muga i també el naixement del riu de Tumany, afluent del Sant Aniol i aquest del Fluvià.

Reportatge fotogràfic:
BubbleShare: Share photos - Play some Online Games.