Trans Pirineus 2010


La BIKE-TRANSPIRINEUS és una competició de BTT per etapes oberta a tot el món. Pensem en aquest tipus d'esdeveniment per obrir les portes i donar a conèixer, a la resta del món, un espai natural d'alta riquesa paisatgística situat en territori pirinenc. 

Consta de diverses fases llargues i d'alt nivell tècnic que transcorren pels Pirineus, concretament des de Vielha fins a Llançà. La cursa comprèn 8 etapes, amb un quilometraje total superior als 600 km i un desnivell aproximat de 18.000 metres.

En l'àmbit estatal no existeix una prova de BTT per etapes d'una durada de 8 dies. Feta aquesta consideració, vam constatar que no s'ha organitzat mai una prova d'aquestes característiques en el sud d'Europa. També valorem la proximitat geogràfica, l'encant de les muntanyes i l'estima que els tenim, sense desmerèixer l'afició i passió per l'esport i la competició. Alhora també vam pensar que és una manera de potenciar l'esport i l'ús de la bicicleta com vehicle no contaminant a més de lluitar contra el canvi climàtic.