Notícia del servei de prensa de l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar

Èxit de participació a la cursa de BTT La Selva i el primer Raid de Curses de Muntanya
El recorreguts d’aquesta prova era de 35 i 20 quilòmetres respectivament i les categories que han competit són benjamí, aleví, infantil i cadets, masculí i femení. La dificultat d’aquesta prova es mitjana i alta.

La prova del municipi de Vilobí ha estat organitzada pel Club ciclista Tres Campanars amb la col•laboració de Motoclub Vilobí d'Onyar i diversos col•laboradors. Aquesta prova esportiva ha comptat, a més, amb el suport de l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar.
La prova ha comptat amb la representació local de Josep Noguer, Ivan Masó, Ramon Asgleyas i Galderic Jover.

Els guanyadors per categories de la cursa de BTT han estat, en benjamí femení la Xènia Morales, en primer lloc; i l’Ester Camps, en segona posició. Pel que fa la categoria de benjamí musculí, la classificació ha quedat de la següent manera: Matti González, campió de la cursa; en Marc Martin, en segona posició; i , finalment, en Joan Serra, en tercera posició. Pel que fa la categoria de Cadet Femení, la Sílvia Roura ha estat la guanyadora de la prova. En Cadet masculí, el campió ha estat l’Arnau Donate, seguit de l’Arnau Oliver i en Jofre Cullell. En la de fèmines, s’ha proclamat guanyadora l’Ada Xinxo.En la categoria Júnior Masculina, el campió ha estat en Jordi Quintana; en Sènior Masculí , la classificació ha quedat de la següent manera: l’Oriol Colomé, eguanyador de la prova; en Ramon Asgleyas, ensegona posició seguit d’en Josep Anton Moya, que ha quedat en tercer lloc.Finalment, en la categoria de veterans, els tres primers classificats han estat Joan Morales, Josep Permañe i Pere Batllori, respectivament.
D’altra banda, en la cursa de muntanya el guanyador ha estat Diego Cardozo, seguit d’en Pau Busquets, que s’ha classificat en segona posició i d’en Joan Massó, que ha quedat en tercer lloc.L’acte d’entrega de premis s’ha fet al pavelló de Sant Dalmai i ha anat a càrrec del regidor Felix Sánchez.

Una cursa perillosa
La prova esportiva ha tingut algunes sorpreses com ara que les cintes de senyalització que es varen incorporar durant la jornada d’ahir per part de l’organització havien desaparegut sobretot en el tram de la cursa que passava per La Crosa. Amb tot però, tal com ha explicat l’alcaldessa de Vilobí d’Onyar, Olga Guillem, els participants s’han trobat filferro amagat sota la fullaraca en diversos trams del recorregut, que han donat un ensurt a més d'un participant i gairebé malfereixen a un dels motoristes que marcava el traçat, enganxant-se-li a la roda i tocant-li la part superior del tors.
L’Alcaldessa de Vilobí d’Onyar ha informat que “l'ajuntament posarà una denúncia perquè els Mossos d’Esquadra facin les investigacions corresponents i esbrinin qui és l’autor d’aquest sabotatge”. En aquest sentit, fonts de l’organització han informat que aquesta no és la primera vegada que pateix sabotatge aquesta prova. Amb tot, si bé és cert han continuat els mateixos organitzadors, que el sabotatge d’aquest diumenge 26 de febrer és un dels més greus i inconscients. En aquest sentit, la mateixa alcaldessa ha assenyalat que “ una cosa és arrencar les cintes del recorregut o posar indicacions falses i una altra és atemptar contra la seguretat dels participants, com el cas d’avui”. Per això, ha continuat, volem arribar al fons de la qüestió i que aquesta situació no es torni a repetir pel bé de tothom.
La prova de Vilobí és la segona que es realitza a la comarca de la Selva. La població de Riudarenes va acollir aquest esdeveniment el passat 19 de febrer i la capital de les Guilleries serà l’escenari d’aquesta competició el proper 4 de març. Aquest esdeveniment esportiu és organitzat pel Consell Esportiu de la Selva i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Selva, els ajuntaments implicats en aquestes proves, la Diputació, la Generalitat i el Consell Català de l’Esport.

Enllaç notícia.

Enllaç fotos Ajuntament.